Nibe felkoder

Nibe felkoder / felsökning värmepump

Felsök din värmepump

Om du har någon typ av värmepump på plats i ditt hem så är chansen stor att du någon gång stött på ett problem med den, i form av en felkod. Om inte annat kommer du förmodligen i framtiden stöta på någon typ av felkod. Det kan vara många olika saker som har gått snett med din värmepump, och många av sakerna kan du faktiskt själv reparera enkelt. Detta innebär att du kan spara både tid, men framför allt pengar, som du istället kan lägga på annat.

För att snabbt och smidigt kontrollera felkoden, behöver du använda fjärrkontrollen till värmepumpen. På den trycker du sedan ner knappen vid namn ”check” i ca fem sekunder och samtidigt riktas fjärrkontrollen mot innerdelen av värmepumpen. När den sedan piper kommer displayens standardfönster försvinna.

Du kan sedan bläddra mellan alla felkoder, som kommer att pipa en eller fyra gånger, beroende på om det är något fel som behöver åtgärdas. Om värmepumpens innedel piper fyra gånger när du bläddrar förbi en av koderna, betyder det att det högst troligt finns något fel som behöver åtgärdas.

Även om många av felkoderna går att fixa på egen hand, ska du inte tveka på att kontakta återförsäljaren av värmepumpen om du känner dig osäker på vad som behöver göras. På så sätt vet du att du kommer få rätt hjälp av en duktig tekniker som har kompetensen som krävs för att åtgärda problemet. Du kan också alltid välja att kontakta oss över telefon, så att vi kan försöka guida dig i rätt riktning.

Felkoder

Nedan finner ni en lista över vanliga Nibe felkoder